Interviews met hbo’ers

Wil je weten hoe het is om lid te worden van een studentenvereniging? En specifiek als hbo student? Je mag helaas niet meedoen met de Eurekaweek, waarbij je de studentenverenigingen leert kennen. Echter hebben sommige studentenverenigingen wel veel hbo’ers en een eigen hbo-programma tijdens de Eurekaweek.

Wij hebben een aantal studenten geïnterviewd die lid zijn van studentenverenigingen. Zij vertellen alles over hun ervaringen, wat zij er leuk aan vinden en hoe zij het met hun studie combineren.

Lees de interviews met onderstaande studenten!

“Ik merkte na een jaar dat alles verloskundig gerelateerd was en de enige mensen die ik zag waren mijn huisgenoten, klasgenoten en collega’s. Mijn beeld van een studentenvereniging had ik ook heel erg verkeerd!”
“Een studentenleven is makkelijk te combineren met studeren. Aangezien er niks verplicht is, kan ik een week missen als ik het druk heb met tentamens en deadlines. Daarnaast krijg ik heel veel energie van alle activiteiten en daardoor werk ik efficiënter aan mijn studie opdrachten!”
“Als hbo-student lijkt het misschien minder voordehand liggend dan als wo-student om bij een studentenvereniging te gaan, maar het heeft zoveel toegevoegd voor mij! Bovendien kun je je lidmaatschap heel goed zelf invullen.” 
“Ik had het gevoel dat ik hetzelfde leven leidde als op de middelbare school. Ik meegegaan naar het Nachtblind Festival op het RSG en was meteen verkocht door de gezelligheid en openheid!”