Interview met Wouter

Studie: Industrieel Product Ontwerpen (hbo)
Lid geworden: Eerste studiejaar


Wouter studeert Industrieel Product Ontwerpen (IPO) aan de Hogeschool Rotterdam. Voordat het eerste studiejaar begon, kende Wouter weinig mensen in Rotterdam. Hij kende nog wel iemand die in Rotterdam studeerde en vroeg om tips. Zo kwam hij terecht bij het RSG programma tijdens de Eurekaweek. “Ik was nieuw en dit leek mij de snelste manier om Rotterdam en de mensen te leren kennen. Toen ik het programma deed merkte ik dat ik het persoonlijke van het RSG erg fijn vond en dat iedereen erg betrokken en geïnteresseerd was, dus toen ben ik lid geworden!”

”Tijdens de week zelf merkte ik eigenlijk gelijk al dat een vereniging je studententijd veel leuker maakt! Ik heb door het RSG geen enkele saaie avond gehad sinds ik lid ben. Het is er supergezellig en ik kan er helemaal mezelf zijn.” Naast de gezelligheid biedt de vereniging ook veel mogelijkheden om nieuwe dingen te kunnen leren. “Ik doe op dit moment vijf commissies waar ik onder andere leer vergaderen, samenwerken, klussen en ben ook veel aan het designen voor de vereniging. Voordat ik lid werd wist ik niet dat er zoveel voordelen aan zitten.”

Het leukste wat Wouter heeft meegemaakt het afgelopen jaar is toch wel het zwembadfeest tijdens de Dies. “De Dies wordt elk jaar georganiseerd om de verjaardag van het RSG te vieren. Een week lang zijn er allemaal leuke activiteiten en afgelopen jaar was er ook een zwembadfeest. Er was een compleet zwembad afgehuurd waar we met allemaal RSG’ers zijn gaan feesten. Het was een hele leuke avond!”

Is het studentenleven makkelijk te combineren met studeren? “Ik vind van wel. Aangezien er niks verplicht is, kan ik een week missen als ik het druk heb met tentamens en deadlines. Daarnaast krijg ik heel veel energie van alle activiteiten en daardoor werk ik efficiënter aan mijn studie opdrachten!”