Interview met Nicole

Studie: Master Zorgmanagement
Lid geworden: Vierde studiejaar

Nicole is tijdens haar master pas lid geworden bij een vereniging. “Ik heb nooit echt gekeken naar studentenverenigingen en heb eerst mijn bachelor Gezondheidswetenschappen aan de EUR afgemaakt. In mijn derde jaar kwam ik tijdens mijn minor iemand tegen die al een paar jaar lid was bij het RSG. Die vertelde al haar leuke ervaringen en vroeg me toen mee naar een open feest.”

Deze avond was voor Nicole een belangrijk keerpunt. “Op het open feest merkte ik gelijk dat ik het een fijne plek vond. De sfeer was gezellig en de mensen waren heel erg leuk en aardig. Ik heb mij niet gelijk ingeschreven, omdat ik lang getwijfeld heb hoe ik het kon combineren met mijn studie.  Uiteindelijk heb ik toch besloten om lid te worden en ben ik tot op de dag van vandaag blij met deze keuze.”

Het combineren van het verenigingsleven met haar tweejarige master lukt Nicole makkelijk. Naast haar studie werkt ze nog twee dagen in de week. “Mijn master heeft wel wat minder contacturen, maar omdat ik eigenlijk alleen op de woensdagavond standaard op de vereniging ben mis ik niet heel veel uren in de week. Het is een fijne afleiding. Verder kan je zelf inplannen hoeveel tijd je in de vereniging kan stoppen aan de hand van hoeveel tijd je hebt. Dit zorgt ervoor dat het goed te combineren valt.”

De leukste momenten die Nicole heeft meegemaakt op het RSG zijn tot nu toe met haar jaarclub geweest. “Oud en nieuw heb ik de hele avond met mijn jaarclub doorgebracht. Dit was een fantastisch begin van 2020! Daarnaast was het gala ook heel erg leuk. Van tevoren gingen we samen met alle meiden en dates eten. Toen hebben we pizza’s besteld en lekkere drankjes gedaan. Het gala zelf was ook super leuk en is een avond die ik niet snel vergeet!”

Of Nicole het jammer vindt dat ze pas tijdens haar master lid is geworden? “Ik vind het zeker jammer dat ik niet eerder lid ben geworden. Ik weet nu hoe leuk het is om lid te zijn bij het RSG, hoeveel leuke, nieuwe mensen je leert kennen en wat je allemaal leert op een vereniging. Maar beter laat dan nooit!”