Interview met Micha

Studie: Industrieel product ontwerpen
Lid geworden: Tweede studiejaar


In het eerste jaar van zijn studie merkte Micha nog niets van het studentenleven. “Ik had het gevoel dat ik hetzelfde leven leidde als op de middelbare school, terwijl je overal hoort dat je studententijd de leukste tijd van je leven zou moeten zijn.” Gelukkig leerde Micha dankzij twee vriendinnen het RSG kennen. “Ik zag hoe erg zij het naar hun zin hadden, dus ben ik meegegaan naar het Nachtblind Festival op het RSG. Ik was meteen verkocht door de gezelligheid en openheid!”

Als tweedejaars student heeft Micha zich dus wel ingeschreven. Aan de ene kant vindt Micha het erg jammer dat hij niet in zijn eerste jaar lid is geworden. Aan de andere kant merk je dat het binnen het RSG niet anders behandelt wordt als tweedejaars student. “Op het RSG is iedereen eerstejaars en je bouwt sowieso een band op met jouw jaarlaag!”

Er zijn veel verschillende dingen die het lid zijn op het RSG erg leuk maakt. “Natuurlijk alle feesten en activiteiten die je meemaakt. Zo heb ik zwembadfeesten, een cantus op een boot, een busjool en zelfs (ski)vakanties meegemaakt met het RSG!” Daarnaast benoemt Micha ook de commissies en het organiseren van activiteiten. “Ik kijk met trots terug op het gala dat ik met mijn commissie heb georganiseerd, de Almanak (jaarboek) waar ik aan heb gewerkt en de wintersportreis die ik heb opgezet! En niet te vergeten, het organiseren van onze eigen Serious Request waarmee we 3000 euro voor…. hebben opgehaald.”

Naast alle leuke dingen, is het RSG ook erg handig voor de studie en ook je netwerk. “Zo heb ik verschillende RSG’ers ontmoet die dezelfde studie doen en heb ik jongerejaars kunnen helpen met opdrachten die ik al had doorlopen.” Micha vertelt dat hij bij RSG’ers met een andere studie terecht kan als hij informatie of hulp nodig heeft uit hun vakgebied. “Zo merk je dat op RSG allemaal verschillende mensen rondlopen die je kunnen helpen met je studie.”

Uiteindelijk betekent het RSG voor Micha vooral een plek waar hij naast zijn studie kan ontspannen, zichzelf kan ontwikkelen en zijn hobby’s kan uitoefenen. “Nadat je een project hebt afgerond staat er altijd wel een feestje op de agenda waar je je kan belonen voor je harde werk!” Dankzij commissies heeft Micha zich daarnaast kunnen ontwikkelen in het opzetten van evenementen. “Ik ben ook gegroeid in mijn rol binnen commissies. Zo ben ik voorzitter geweest van een aantal commissies.”

Tot slot is het RSG de plek waar Micha zijn passies voor koken, fotografie, desing en video-editing kan inzetten. “Als je iets interessant vindt, kun je er op het RSG altijd wel iets mee doen!” Zo vroeg Micha zich af of hij DJ’en leuk zou vinden, dus nu heeft hij hulp gekregen om het te leren. “Ik vind het heerlijk om deze plek te hebben waar ik zo veel dingen meemaak en mezelf kan ontwikkelen! Zo’n plek gun ik iedereen, dus als je twijfelt gewoon doen!”