Interview met Kyo

Studie: Geneeskunde
Lid geworden: Eerste studiejaar


Voordat Kyo naar Rotterdam kwam om Geneeskunde te studeren aan het Erasmus Medisch Centrum dacht hij dat studentenverenigingen niks voor hem waren. “Met de Pre Academic Programme gingen we naar een studentenvereniging. Ik wist niet zoveel van studentenverenigingen en moest gelijk denken aan het corps, maar die cultuur is niet echt iets voor mij. Toen besloot ik om toch mee te gaan en kwam ik erachter dat we naar het RSG gingen. Ik had nog nooit eerder gehoord over het RSG, maar die avond heeft zo’n indruk achtergelaten dat ik me realiseerde dat ik zo’n studentenvereniging wel leuk zou vinden!”

Of een vereniging te combineren is met je studie? “Ik twijfelde eerst wel om lid te worden, omdat ik bang was dat ik het niet kon combineren met mijn studie. De reden waarom ik toen toch lid ben geworden is omdat ik de eerste avond dat ik daar was geen angst voelde om mezelf te zijn. Vrijheid en eigenheid staan hoog in het vaandel bij mij en ik had dit gevoel direct bij het RSG. Ik heb me die avond ook gelijk ingeschreven.”

Bovendien is lid zijn goed te combineren met je studie. “Het RSG helpt me om mijn hoofd erbij te houden wat studie betreft. Je kunt zelfs gebruik maken van de studiefaciliteiten zoals een ouderejaars met dezelfde studie die kan helpen.” Daarnaast zorgt het RSG voor ontspanning. “Het RSG is de plek waar ik kan ontspannen met mijn jaarclub, dispuut en nieuwe mensen leer kennen!”

Kyo heeft veel leuke dingen meegemaakt sinds hij lid is én heeft zijn studie gewoon gehaald. Tijdens je lidmaatschap ontwikkel je jezelf met commissies, samenwerken en alle verschillende mensen die je leert kennen. “Het is dus zeker de moeite waard!”