Interview met Julia

Studie: Master Publiek Management, na de bachelor Bestuurskunde
Lid geworden: Tweede studiejaar


Julia begon na haar vwo aan bestuurskunde in Rotterdam. Omdat ze eerst wilde kijken of dit wel iets voor haar was, werd ze voor de zekerheid nog maar geen lid van een vereniging. “Het eerste jaar van mijn studie kende ik weinig mensen in Rotterdam en ik voelde me best eenzaam.” Veel studiegenoten hadden al een vriendengroep. Een studiegenoot die wel lid was, stelde daarom voor dat ze als tweedejaars naar de Eurekaweek ging om de sfeer te proeven. Julia vond het best spannend om tussen de groepjes eerstejaars het RSG binnen te stappen, maar eenmaal daar werd ze met open armen ontvangen. “Ik kreeg een rondleiding door het pand en heb me diezelfde avond nog ingeschreven!”

Binnen no time vond Julia haar plekje op RSG: “De vrijheid en gelijkwaardigheid die binnen de vereniging zo belangrijk zijn, zorgden ervoor dat ik helemaal mezelf kon zijn.” Julia vertelt over haar eerste jaar op het RSG. “Ik vormde een jaarclub met 12 meiden, een hechte groep die veel leuke activiteiten onderneemt: van kerstdiner tot spelletjesavond.” Ook werd ze lid van een dispuut waar Julia over verteld “We staan voor elkaar klaar en zijn een hechte vriendinnengroep.” Inmiddels heeft ze ook al een aantal commissies gedaan. Zo ging ze tijdens haar tweede jaar bij de kookcommissie, de commissie die ervoor zorgt dat leden van maandag tot en met donderdagavond elke avond op het RSG kunnen eten. “Het RSG heeft een groot aantal commissies. Voor iedereen is er wel een plek!”

Als ze terugkijkt op alles wat ze meegemaakt heeft met het RSG, vindt Julia het erg jammer dat ze niet lid is geworden in haar eerste jaar. “Het RSG heeft enorm bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, ik durf nu veel meer activiteiten te ondernemen!”