Interview met Hilde

Studie: Filosofie
Lid geworden: Eerste studiejaar

Voor Hilde was de keuze om lid te worden bij een vereniging erg makkelijk. “Mijn moeder is lid geweest bij een vereniging en vertelt altijd mooie verhalen over haar lidmaatschap. Daarnaast is mijn zus ook voorzitter van een studentenvereniging op dit moment. De positieve verhalen van mijn familie hebben een grote rol gespeeld.”

Toen Hilde filosofie ging studeren, is ze langs veel verenigingen gegaan, want waar ze lid wilde worden wist ze nog niet. Uiteindelijk vond ze de sfeer bij het RSG het leukst. “Ik wilde persé in mijn eerste jaar lid worden, dus tijdens de Eurekaweek was ik op zoek naar de vereniging waar ik het meest mee klikte. Op het terras bij RSG vond ik de mensen en de sfeer goed bij me passen. Een goede vriendin van mij had ook een vriendin die al lid was en zij was erg enthousiast over het RSG. Toen heb ik mij ingeschreven en ik heb zeker geen spijt!”

Hilde is nu al meer dan een jaar lid en geniet van alle voordelen van het verenigingsleven. Twee á drie keer per week studeren met RSG’ers op de universiteit (inclusief gezellige koffiepauzes). Daarnaast borrelt ze met vriendinnen, doet ze commissies en heeft ze zelfs een skireis georganiseerd voor haar dispuut!

Hilde heeft door in haar eerste jaar lid te worden bij een vereniging meteen goede vriendschappen opgebouwd. “Zonder RSG had ik veel van deze mensen nooit ontmoet, terwijl het nu mijn beste vrienden zijn. Ik heb veel geleerd en meegemaakt op de vereniging. Dus welke keuze je ook maakt: ik raad je aan om ergens lid te worden!”