Interview met Hannah

Studie: Advertising (hbo)
Lid geworden: Eerste studiejaar

Hannah studeert Advertising aan de Willem de Kooning Academie. Deze hbo-opleiding heeft de focus liggen op conceptuele ontwikkeling en hoe je maatschappelijke vraagstukken kan oplossen met creativiteit. Voor deze studie studeerde Hannah al een tijdje aan het mbo, maar naar eigen zeggen begon haar studentijd pas écht bij het RSG!

Tijdens haar mbo-studie kwam het niet in Hannah op om lid te worden bij een studentenvereniging. “De verhalen die ik had gehoord gingen vooral over ontgroeningen. Ik had verwacht dat ik met mijn creatieve studie buiten de boot zou vallen.” Gelukkig bleek dat niet het geval. Toen Hannah een keer met vrienden naar RSG ging, werd ze meteen hartelijk voorgesteld aan iedereen. “Ik stond binnen no time met iedereen te kletsen!”

Die avond was bovendien een avond vol tradities, zo werden er heel veel studentenliederen gezongen en werd er zelfs een piano over het balkon gegooid!” Hannah keek haar ogen uit. “De sfeer was top en ik kwam, lekker studentikoos, lichtelijk aangeschoten weer thuis.” Zodra het kon heeft Hannah zich dan ook ingeschreven! Dat werd meteen goed gevierd. “Ik was de eerste die zich dat jaar inschreef. Ik ging meteen aan de bel om een rondje te geven!”

Het mooiste wat Hannah uit het RSG heeft gehaald is dat ze een stuk zelfverzekerder is geworden. “Ik ben echt gegroeid als persoon. Door commissies waar je actief in samenwerkt en verantwoordelijkheid op je neemt, door een dispuut waar je met passie toffe activiteiten organiseert en vooral door vriendschap: mensen die je door dik en dun steunen ook al gaat het niet altijd even lekker.”

“Als hbo-student lijkt het misschien minder voordehand liggend dan als wo-student om bij een studentenvereniging te gaan, maar het heeft zoveel toegevoegd voor mij!” Hannah vertelt dat ze het ideaal vind om haar studie frustratie te kunnen vergeten op de soos. “Bovendien kun je je lidmaatschap heel goed zelf invullen. In het eerste jaar was ik nog niet zo actief omdat ik wilde focussen om mijn propedeuse.”

In het tweede jaar werd Hannah actiever op de vereniging en is ze een commissie gaan doen, de Almanakcommissie. Dit is de commissie die elk jaar een jaarboek maakt. “Dit was echt een commissie die bij me paste. Ik kon mijn creativiteit er goed in kwijt!” Ook ging Hannah bij een dispuut en uiteindelijk werd ze zelfs bestuur van haar dispuut. Hannah’s advies: “Zo zie je maar, je weet nooit wat de toekomst je brengt. Maar je moet wel die eerste stap durven nemen!”