Interview met Donna

Studie: Verloskunde (hbo)
Lid geworden: Tweede studiejaar

Donna is voor haar studie verloskunde verhuist van Hilversum naar Rotterdam toen ze 22 was. Ze kende de stad nog niet en had nog geen vrienden hier. Ze ging er vanuit dat ze op de hogeschool wel snel aanspraak zou hebben, doordat je gewoon je eigen klas hebt.

Toch miste Donna na een jaar studeren nog iets naast haar studie en werk. “Ik merkte na een jaar dat alles verloskundig gerelateerd was en de enige mensen die ik zag waren mijn huisgenoten, klasgenoten en collega’s.” Een van haar huisgenoten zat bij het RSG en vertelde elke week weer leuke verhalen over wat ze daar meemaakte. 

Tijdens de Eurekaweek heeft Donna daarom meegedaan aan het RSG programma. Hier kan je aan mee doen als hbo-student of ouderejaarsstudent en tijdens deze week leer je Rotterdam, het studentenleven en het RSG kennen. “Tijdens deze week heb ik mij heel erg vermaakt. Iedereen was heel gezellig en de activiteit waren heel erg leuk. De sfeer die er hing was heerlijk relaxed en super gezellig. Ik had niet verwacht dat ik het zó naar mijn zin zou hebben, omdat ik altijd heb gezegd dat een studentenvereniging niks voor mij was. Het beeld van een studentenvereniging had ik alleen heel erg verkeerd! Bij het RSG is er geen ontgroening en is iedereen gelijkwaardig. Dat merkte je in de sfeer en daarom heb ik mij ook ingeschreven!”.

Wat Donna het fijnst vindt aan lid zijn van het RSG? “Ik merkte bij binnenkomst gelijk dat ik hier mezelf kon zijn en dat je geaccepteerd wordt zoals je bent. Er is geen ontgroening en er zijn geen verplichtingen, dus het is makkelijk te combineren met je studie! Door rond te lopen op de vereniging leer je binnen een korte tijd zoveel mensen kennen, dat alleen naar de sociëteit gaan ook niet gek aanvoelt.”