Interviews met Crispin

Studie: Master Marketing Management, na de bachelor Bedrijfskunde
Lid geworden: Tweede studiejaar

Crispin werd in zijn tweede jaar van bedrijfskunde lid van het RSG. “Van studiegenoten die al lid waren hoorde ik allemaal goede verhalen, dus toen ben ik maar een keer gaan kijken. Sindsdien ben ik niet meer weg gegaan.” Naast de borrels, ziet hij RSG’ers tijdens het studeren. Geregeld spreekt hij af om samen op de campus te studeren.

Op het RSG heeft Crispin inmiddels meerdere commissies gedaan en is hij actief lid binnen zijn dispuut, Gungnir. Een voorbeeld van een traditie binnen Gungnir is het zogenaamde Back To Your Roots. Hierbij neemt een lid het dispuut mee naar de plek waar hij opgegroeid is. “De ouders kunnen dan vragen stellen aan Gungnir en Gungnir kan vragen stellen aan de ouders. Dan komen er regelmatig sappige verhalen naar boven!” 

Een van de leukste dingen die Crispin heeft meegemaakt op het RSG? “Het lustrum. Hierbij werden twee weken lang verschillende activiteiten georganiseerd waar leden, maar ook reünisten op af kwamen. Zo hadden we onder andere een dag met z’n allen op de golfbaan en een private poolparty.” Crispin kijkt uit naar het eeuwfeest in 2021: “Dat zal nog grootser worden dan het vorige lustrum!”

Achteraf gezien vindt Crispin het jammer dat hij al die gezelligheid zijn eerste studiejaar heeft moeten missen, doordat hij als tweedejaars student lid werd. Crispin vertelt dat hij een leverafwijking heeft waardoor hij geen alcohol kan drinken. “Ik ging er vanuit dat bier drinken, hoort bij een studentenvereniging en werd dus geen lid.” Gelukkig kwam Crispin er later achter dat dit niet het geval was. “Ik zag hoe enthousiast de leden van een studentenvereniging zijn en bij open feesten op het RSG bleek het niet alleen om bier drinken te gaan, maar stond juist de gezelligheid centraal.”

Ook de open sfeer op het RSG sprak hem aan, dus werd Crispin in zijn tweede jaar wel lid. Achteraf gezien had hij dat liever een jaar eerder gedaan. “De sociale contacten die je opdoet en het plezier dat je uit je lidmaatschap haalt is heel groot, dat maakt je studentenleven pas echt leuk.”

Crispin omschrijft het RSG als een plek waarbij je in een gezellige open sfeer medestudenten leert kennen. “Er is elke week genoeg te doen, maar als je een keer niet wilt komen, dan is dat ook prima. Bij RSG moet je niks en mag bijna alles. Daarnaast bouw je er levenslange vriendschappen op!”